Neovisni javni šahovski portal
Šahportal
Brojač posjeta
13912
Stop govoru mržnje

Blog
petak, kolovoz 22, 2008
Četiri puta (1966., 1967., 1970. i 1974.) osvajao je ili dijelio prvo mjesto na prvenstvima Hrvatske.

U Zagrebu je 21. kolovoza poslije duge i teške bolesti umro međunarodni šahovski majstor Vladimir Bukal. 
Rođen je u Zagrebu 1. studenog 1939. godine, a dugi niz godina igrao je u šahovskim klubovima "Monting", "PTT Zagreb", "Casino" i "Mladost". 
Međunarodni majstor postao je 1976. godine, a četiri puta (1966., 1967., 1970. i 1974.) osvajao je ili dijelio prvo mjesto na prvenstvima Hrvatske.
Vrlo uspješno nastupao je na otvorenim međunarodnim turnirima na kojima je ostvario čak 21 trijumf.
Bio je vrlo jak međunarodni majstor i više puta približavao se velemajstorskoj tituli. Zanimljivo je da je najveće uspjehe postigao na zalasku karijere, kad je već radio kao vrlo uspješan i iznimno cijenjen trener.
U Cannesu 1997. napravio je velemajstorski bal, a u Saint Vincentu 2002. godine osvojio je naslov veteranskog prvaka Europe.
Bio je i vrlo dobar brzopotezni igrač, a posljednji nastup imao je na Novogodišnjem brzopoteznom turniru u Zagrebu 2. siječnja ove godine kad je nakon odlične igre podijelio prvo mjesto.
/preuzeto s web stranice Slobodne Dalmacije/

sahportal @ 00:27 |Komentiraj | Komentari: 1 | Prikaži komentare
Obavijesti

Vaš prijatelj Šahportal
Blog je u fazi testiranja

Shoutbox Šahportal

Obavezno pročitajte
Pisanjem komentara automatski se obavezujete da nećete pisati: nedoličan, vulgaran, nepristojan ili nezakonit sadržaj, vrijeđati na osnovu osobne, vjerske, nacionalne ili rasne pripadnosti, lažno se predstavljati u svrhu prijevare ili obmane drugog korisnika, kršiti bilo koji važeći zakon.
 
Svaki komentar napisan pod nickom neregistrirani korisnik uzmite sa rezervom i sumnjom u istinitost sadržaja i autentičnost autora.

Šahportal nije ni na koji način odgovoran za komentare koje objavljuju posjetitelji niti za eventualnu štetu nastalu na taj način. 

Ukoliko smatrate da je Šahportal postom ili komentarom povrijedio Vašu osobnost ili neistinito informirao javnost,  obavijestite nas email porukom. Neprimjeren sadržaj biti će obrisan.

Poziv na suradnju
Želja nam je da Šahportal bude ugodno mjesto okupljanja šahista na koje ćete svakodnevno navraćati. Mjesto na kojem ćete prvi saznati novosti iz svijeta šaha, gdje ćete u prijatnoj atmosferi razmijeniti iskustva, raspraviti aktualna zbivanja, postaviti pitanja i dobiti odgovore od vodećih šahovskih majstora i dužnosnika o zbivanjima u Savezima i šire. 
 
Šaljite komentare, fotografije, audio i video sadržaje, obavijestite nas o najavama i održanim turnirima u vašem mjestu i šire, napišite priču o zgodama i nezgodama šahista. 

Ako među šahistima ima umjetnika amatera: slikara, fotografa, glazbenika, pjesnika … pošaljite Vaš uradak na e-mail, rado ćemo ga objaviti.

Postanite urednik Šahportala  više >>>
Index.hr
Nema zapisa.