Neovisni javni šahovski portal
Šahportal
Brojač posjeta
13912
Stop govoru mržnje

Blog
subota, kolovoz 9, 2008


Turnir br. 54
„Gospodar srpnja“

Rovišće, 02.08.2008.


Umjesto očekivanih 30-40 najvjernijih štovatelja „Igre bez granica“, skupilo se njih 58, pomalo neobično za ljetnu shemu. Varaždinaca je opet bilo triput više od Bjelovarčana, što se kosi sa svim postulatima teorije vjerovatnosti. Da nije bilo Kliske, Babića i Mezaka, Bjelovarčane bi na turniru morali tražiti svijećom. Došli su i Đurđevčani,
Zagrepčani, Koprivničanci, Križevčani, Žabljanci, a najdalje su „potegnuli“ dečki iz Duge Rese. Raduje podatak da je serijal napokon dobio 300.-tog sudionika. Bila je to mala Sonja Domitrović iz Đurđevca. 

Već po tradiciji, ovdje su bar tri kadetska državna prvaka: Srbiš (Koprivnica), Vujec (Varaždin) i Greb (Zagreb). Državni prvaci i igrači s titulama na „Gospodarima“ ne plaćaju kotizaciju. Ta novina uvedena je među prvima jer mladi prvaci ovog sporta nose u sebi posebnu karizmu. Nema ljepšeg magneta za početnike nego vidjeti izbliza kako igraju njihovi poznatiji vršnjaci.

Listu nositelja predvodila su dva novopečena fide-majstora, Marko Makaj (foto) iz Varaždina i Darko Devčić iz Zagreba. 11 majstorskih kandidata: Stojković i Novosel (Duga Resa), Margitić, Heged i Starčević iz Zagreba, Šegović i Kelemen (Varaždin), Srbiš (Koprivnica), Kliska (Bjelovar) i Fadljević (Garešnica) bili su garancija napetosti do samog kraja. Točno polovica sudionika ima elo-rejting, što je obećavalo lijepu brojku iznenađenja. 

Damski srebrni tercet iz lanjske 2. lige sjever:  Videković-Popović-Mihajlović upotpunio je trio novakinja Jakčin-Hudinec-Domitrović, što je još uvijek premali postotak pripadnica nježnijeg spola na turniru.
Na turniru je pobjedio  Marko Makaj i postao Gospodar srpnja. U direktnom okršaju za „prvog pratitelja“ Jurica Srbiš pobjeđuje Darka Devčića i postaje drugo ime turnira.

KONAČNA TABLICA:                                       1.

Makaj, Marko

Varaždin

2.

Srbiš, Jurica

Koprivnica

3.

Devčić, Darko

Zagreb

4.

Blaga, Marijan

Đurđevac

5.

Margitić, Zdravko

Zagreb

6.

Šegović, Goran

Varaždin

7.

Starčević Krešimir,

Zagreb

8.

Kliska, Predrag

Bjelovar

9.

Kelemen, Miljenko

Varaždin

10.

Okroša, Marijan

Vrbovec

 


 

 

 
 

sahportal @ 07:19 |Komentiraj | Komentari: 1 | Prikaži komentare
Obavijesti

Vaš prijatelj Šahportal
Blog je u fazi testiranja

Shoutbox Šahportal

Obavezno pročitajte
Pisanjem komentara automatski se obavezujete da nećete pisati: nedoličan, vulgaran, nepristojan ili nezakonit sadržaj, vrijeđati na osnovu osobne, vjerske, nacionalne ili rasne pripadnosti, lažno se predstavljati u svrhu prijevare ili obmane drugog korisnika, kršiti bilo koji važeći zakon.
 
Svaki komentar napisan pod nickom neregistrirani korisnik uzmite sa rezervom i sumnjom u istinitost sadržaja i autentičnost autora.

Šahportal nije ni na koji način odgovoran za komentare koje objavljuju posjetitelji niti za eventualnu štetu nastalu na taj način. 

Ukoliko smatrate da je Šahportal postom ili komentarom povrijedio Vašu osobnost ili neistinito informirao javnost,  obavijestite nas email porukom. Neprimjeren sadržaj biti će obrisan.

Poziv na suradnju
Želja nam je da Šahportal bude ugodno mjesto okupljanja šahista na koje ćete svakodnevno navraćati. Mjesto na kojem ćete prvi saznati novosti iz svijeta šaha, gdje ćete u prijatnoj atmosferi razmijeniti iskustva, raspraviti aktualna zbivanja, postaviti pitanja i dobiti odgovore od vodećih šahovskih majstora i dužnosnika o zbivanjima u Savezima i šire. 
 
Šaljite komentare, fotografije, audio i video sadržaje, obavijestite nas o najavama i održanim turnirima u vašem mjestu i šire, napišite priču o zgodama i nezgodama šahista. 

Ako među šahistima ima umjetnika amatera: slikara, fotografa, glazbenika, pjesnika … pošaljite Vaš uradak na e-mail, rado ćemo ga objaviti.

Postanite urednik Šahportala  više >>>
Index.hr
Nema zapisa.