Neovisni javni šahovski portal
Šahportal
Brojač posjeta
13912
Stop govoru mržnje

Blog - rujan 2008
četvrtak, rujan 25, 2008
HERCEG NOVI - Završeno je Europsko prvenstvo mladih šahista i šahistica na kojem je u pet dobnih skupina (do 10, 12, 14, 16 i do 18 godina) sudjelovao rekordan broj od 921 sudionika iz 44 zemlje.
Hrvatski šah predstavljalo je 18 dječaka i djevojčica, a najbolji rezultat ostvario je Splićanin Ivan Šarić, koji je u skupini do 18 godina osvojio 15. mjesto s 5,5 bodova. No, to je daleko od očekivanog dometa jer je Šarić po rejtingu bio drugi nositelj, a branio je naslov prvaka osvojen prošle godine u Šibeniku. O tome svjedoči i činjenica da je na rejtingu izgubio gotovo 10 bodova. Pobjedom u posljednjem kolu dostigao ga je Zadranin Saša Martinović, koji je po dopunskim kriterijima završio na 21. mjestu. Iznad granice od 50% osvojenih bodova samo su još Jurica Srbiš, Matija Ostović i Janko Havaš u skupini do 14, te David Lesar u skupini do 10 godina, koji su osvojili po 5 bodova.
U cjelini, od naših predstavnika očekivalo se više, a podbacile su Ivona Purgar i Patricija Vujnović, koje su završile u donjem dijelu ljestvice.
tm2008 @ 17:46 |Komentiraj | Komentari: 6 | Prikaži komentare
Obavijesti

Vaš prijatelj Šahportal
Blog je u fazi testiranja

Shoutbox Šahportal

Obavezno pročitajte
Pisanjem komentara automatski se obavezujete da nećete pisati: nedoličan, vulgaran, nepristojan ili nezakonit sadržaj, vrijeđati na osnovu osobne, vjerske, nacionalne ili rasne pripadnosti, lažno se predstavljati u svrhu prijevare ili obmane drugog korisnika, kršiti bilo koji važeći zakon.
 
Svaki komentar napisan pod nickom neregistrirani korisnik uzmite sa rezervom i sumnjom u istinitost sadržaja i autentičnost autora.

Šahportal nije ni na koji način odgovoran za komentare koje objavljuju posjetitelji niti za eventualnu štetu nastalu na taj način. 

Ukoliko smatrate da je Šahportal postom ili komentarom povrijedio Vašu osobnost ili neistinito informirao javnost,  obavijestite nas email porukom. Neprimjeren sadržaj biti će obrisan.

Poziv na suradnju
Želja nam je da Šahportal bude ugodno mjesto okupljanja šahista na koje ćete svakodnevno navraćati. Mjesto na kojem ćete prvi saznati novosti iz svijeta šaha, gdje ćete u prijatnoj atmosferi razmijeniti iskustva, raspraviti aktualna zbivanja, postaviti pitanja i dobiti odgovore od vodećih šahovskih majstora i dužnosnika o zbivanjima u Savezima i šire. 
 
Šaljite komentare, fotografije, audio i video sadržaje, obavijestite nas o najavama i održanim turnirima u vašem mjestu i šire, napišite priču o zgodama i nezgodama šahista. 

Ako među šahistima ima umjetnika amatera: slikara, fotografa, glazbenika, pjesnika … pošaljite Vaš uradak na e-mail, rado ćemo ga objaviti.

Postanite urednik Šahportala  više >>>
Index.hr
Nema zapisa.